Week van de Mediawijsheid

De week van de Mediawijsheid: THEMA 2016 – FEIT, FAKE OF FILTER: HOE WORD JIJ BEÏNVLOED?

In een wereld vol media klikken, liken, kijken, delen en zoeken we er op los. Het is steeds lastiger geworden om het onderscheid tussen feit en fake te kunnen maken.

Begrijpen we nog voldoende hoe de informatie en beelden die ons bereiken tot stand komen? Waar ligt de grens tussen propaganda en nieuws? En wat sturen we zelf de wereld in?

KIJKTIP: LIKE ME
Sterre Slikkerveer is een jonge filmmaker van 15 jaar. In haar video ‘Like me’ interviewt ze haar vriendinnen over het gebruik van sociale media. Maken sociale media je gelukkiger? En hoe reageren haar vriendinnen als ze aangeeft dat ze haar instagramaccount heeft verwijderd?

Met de Week van de Mediawijsheid vraagt Mediawijzer.net van 18 tot en met 25 november 2016 aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen. Tijdens deze week roept Mediawijzer.net iedereen op om mee te doen aan de campagne. Ook voor ouders en opvoeders is er een belangrijke taak weggelegd met betrekking tot de mediaopvoeding van kinderen. Wat kun je doen?

Kijk voor meer informatie en handige tips voor zowel ouders, onderwijs als professionals op: http://www.weekvandemediawijsheid.nl